Chat with us, powered by LiveChat

The cable light: Mont Blanc fylls av ljus med hjälp av designern Matteo Ragni och Creative Cables

Cable Light är en exklusiv lampa skapad av designern Matteo Ragni och producerad av Creative Cables. Den är inspirerad av linbanan Skyway Monte Bianco och förvandlar den ikoniska kabeln till ett konstverk med modernt ljus och kontemporära möbler. En äkta designobjekt som hyllar bergen och det tekniska arbete som görs i Italien, och som kännetecknas av våra komponenter samt våra ikoniska textilkablar.

Cable Light är en del av en serie objekt som berättar om "excellens på hög höjd med respekt för naturen. Skyway Monte Bianco är inte bara en linbana för att nå 3466 meter; det är en idé: att föra människan närmare berget och himlen, att bredda horisonterna och övervinna gränser", säger Matteo Ragni, vinnare av Compasso d'Oro 2001, om sina verk.

Och i detalj förklarar han att detta objekt består av “en kraftfull ljuskälla som omfamnas av en korg bestående av 8 tygklädda armar, vilka påminner om strukturen hos den ikoniska linbanan som ger oss panoramavyer och utmanande nedfarter på snöiga sluttningar”. Mer specifikt avslöjar han: “Det övre handtaget, som påminner om linbanevagnen, visar sig, tack vare terminalens lutning, vara en användbar krok för att hänga lampan från kablar, grenar eller helt enkelt för att hålla den bekvämt i dina händer. En solid svarvad träbas ger stabilitet och en behaglig touch”.

Posted on 2024-02-12

Meny